De Nieuwe Vincent [update 05-02]

Vrijdag 23 januari 2015 -

[update d.d. 30-01: nieuwe foto's aan het album toegevoegd]

De Nieuwe Vincent is een project van Vincents Tekenlokaal in Tilburg. Ze stellen de leerlingen in staat om "De Nieuwe Vincent"van 2015 te worden. Ter voorbereiding komen mensen van Vincents Tekenlokaal onze leerlingen iets vertellen over Van Gogh en maken ze samen een tekening.

Uiteindelijk bezoeken onze leerlingen het Tekenlokaal in Tilburg, krijgen er een rondleiding en mogen werken op computers om digitaal te tekenen. Uiteindelijk kan iedereen die wil een tekening inleveren en meedingen naar deze bijzondere prijs.

Van de eerste sessie bij ons op school heeft Veronica Egiziano een foto impressie gemaakt [update: foto's van Jennifer de Vos en Chantal Nooitgedagt toegevoegd).

"In juli en augustus 2015 gaat een deskundige jury alle inzendingen bekijken. 45 jongeren krijgen de kans om deel te nemen aan de talentenronde. In september tot en met november krijgt deze groep les van verschillende kunstenaars en bezoeken ze ateliers en musea. Al het gemaakte werk wordt tentoongesteld.

Uit deze groep wordt in december 2015 een winnaar gekozen: De Nieuwe Vincent van 2015! Deze Vincent krijgt de Jan Naaijkensprijs Junior aangeboden van het Noord-Brabants Genootschap en kan zijn of haar tekentalent verder ontwikkelen."

samen een eigen wijze weg vinden